EEN NIEUWE MANIER VAN HUREN

Max Rental

Wat is Skip Deposit?

Bij het huren van een woning is het gebruikelijk dat u na het tekenen van de huurovereenkomst een bedrag aan borg naar de verhuurder overmaakt. De hoogte van dit bedrag is vaak 3x de maandhuur, en wordt gebruikt om huurachterstanden en eventuele schades aan de huurwoning na beëindiging van het contract te betalen. Omdat verhuizen altijd een dure zaak is, is dit voor huurders vaak een ongewenste maar noodzakelijke kostenpost. Skip Deposit staat voor een nieuwe manier van huren waarbij we afscheid nemen van de traditionele waarborgsom. Met Skip Deposit houdt de huurder zijn eigen geld beschikbaar voor bijvoorbeeld de verhuizing omdat onze fee een stuk lager is dan de borg.

Benieuwd naar het kostenplaatje? Scroll naar de laatste alinea op deze pagina!

Daarnaast is Skip Deposit een onafhankelijke schakel tussen huurder en verhuurder, en zorgen wij ervoor dat de beëindiging van het huurcontract op transparante wijze wordt afgewikkeld.

Hoe werkt het?
Als huurder heeft u de plicht om na beëindiging van het huurcontract de woning schoon en in originele staat weer op te leveren. De verhuurders waar wij mee  samenwerken zullen vooraf een inspectierapport opstellen met duidelijke foto’s van de woning die u heeft gehuurd. Na vertrek uit de woning zal de verhuurder een eindinspectie uitvoeren, en foto’s van de woning bij beëindiging aan het inspectierapport toevoegen. In geval van schade zal de verhuurder de claim bij ons neerleggen. Skip Deposit zal aan de hand van het inspectierapport beoordelen of de claim gegrond is. Als uit de foto’s blijkt dat de woning niet is opgeleverd zoals afgesproken, dan gaan wij over tot het uitkeren van het schadebedrag tot maximaal 3x de maandhuur. Vervolgens gaan wij met u in gesprek om de schade te verhalen. Met Skip Deposit behoren discussies over inhoudingen op de waarborgsom tot het verleden.

DOWNLOAD FOLDER SKIP DEPOSIT

VOORDELEN VAN SKIP DEPOSIT

1) SNELHEID

Skip Deposit staat voor een nieuwe manier van huren waarbij we afscheid nemen van de traditionele waarborgsom. Het gaat om een snelle digitale manier van aanvragen, veelal binnen een uur geregeld.

2) ONAFHANKELIJK

Skip Deposit is een onafhankelijke schakel tussen huurder en verhuurder, en zorgt ervoor dat de beëindiging van het huurcontract op transparante wijze wordt afgewikkeld.

3) GEEN VERRASSINGEN

Voordelen huurder
U betaalt alleen als er een probleem is waar u zelf voor verantwoordelijk bent. Als u de woning netjes achterlaat zonder huurachterstand, dan zijn er geen financiële verrassingen.

KOSTEN Skip Deposit?

De kosten van het digitale zekerheidscertificaat zijn afhankelijk van de hoogte van de maandelijkse huur. Bij aanvang huur brengen wij een éénmalig bedrag in rekening, en jaarlijks een vergoeding voor ieder jaar dat u in de woning woont.

De huurder betaalt:
– eenmalige afsluitkosten: € 150,-
– de jaarlijkse fee: 5% van ‘de maandelijkse huursom x 3’

Rekenvoorbeeld jaarlijkse fee – voor een woning  met huurkosten € 900,- per maand:
– Huursom € 900,- x 3 = € 2700,-
– Fee 5% van € 2700,- = € 135,- per jaar

Heeft u een vraag? Laat het ons weten!

CONTACT